Önceden hazırladığınız ve sakladığınız Ekşi Mayanız ile Ekmek
Yapmadan önce ekşi mayanızı tekrardan beslemeniz gerekiyor;
Mayayı bir kez hazırladıktan sonra diğer ekmekler için
kullanmak çok kolay. Buzdolabından çıkardıktan sonra ekşi mayanızı bir hamura katmadan önce
iki defa un ve su ile mayanızı beslemenizde fayda var.
Cam kavanozda beklettiğiniz hamuru geniş bir cam çanağa
alın. Üzerine:
1 çay bardağı organik tam buğday unu,
yarım çay bardağı içme suyu ekleyin ve yoğurun.
Üzerini
nemli bir bezle örtüp ılık bir yerde 4 saat dinlendirin.
Daha sonra tekrardan 1
çay bardağı organik tam buğday unu ve yarım çay bardağı su ekleyip tekrardan
yoğurup yine 4 saat üzeri nemli bir bez ile örterek bekleyin.
Şimdi ekşi
mayanızı dilediğiniz hamura katabilirsiniz.
Şimdi Ekşi Mayanız ile Ekmek Yapabilirisiniz.
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Devam
Şimdi Ekşi Mayanız ile Ekmek Yapabilirisiniz.
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Devam
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder